collageSHAK

wordt in het Arendhuis voor de 3e x het Repair Café georganiseerd.
In februari wisten ruim 25 mensen het Repair Café te vinden met een kapotte lamp, fiets, naaimachine, lockmachine enz. Meer dan de helft kon gerepareerd worden en hoeft dus niet weggegooid te worden. Het meest spraakmakende was een 2-persoons luchtbed, dat langzaam leegliep. Bij Arna werd een plantenspuit geregeld en gevuld met zeepsop. Tom zag al gauw, dat het bed steeds opgevouwen werd en dat het gaatje op die naad moest zitten. En jawel, even later begon het te sop te borrelen: gat gevonden. Met stift een grote cirkel erom getekend en de dame zou zelf reparatiemateriaal kopen en het thuis plakken.

Staat ‘kapotte spullen repareren’ ook op jouw ‘to do’ lijstje?? Zo nee, zet het erop en ga vandaag nog aan de slag. Defecte apparaten vind je vaak bovenop kasten, die kapotte jas hangt waarschijnlijk nog aan de kapstok en achterin je kledingkast ligt een broek zonder knoop. Erger je niet langer, verzamel de spullen en kom naar het Repair Café!In 2015 wil je graag vaker gezonde sapjes maken, maar de blender staat al een hele tijd achterin het keukenkastje. Hij doet het niet meer en de garantie is verlopen. Je weet niet hoe je hem moet repareren en je buren hebben ook geen idee.

Samen repareren
De oplossing is eenvoudiger en dichterbij dan je denkt: haal dat kapotte apparaat uit de kast en ga ermee naar het Repair Café in het Heer Arendhuis.
Bij het Repair Café kun je samen met een handige reparateur uitzoeken wat er precies kapot is en of het kan worden gerepareerd. Leven tussen spullen die het niet doen, kost onnodig veel ruimte en energie. Opruimen, en je apparaten, kledingstukken, fietsen en meubels repareren, geeft energie.

Geen concurrentie met professionele reparateurs
Stichting Repair Café krijgt wel eens de vraag of gratis toegankelijke repareerbijeenkomsten geen concurrentie zijn voor professionele reparateurs. Het antwoord is: in tegendeel. Met het Repair Café willen organisatoren in het hele land de mogelijkheid van repareren juist onder de aandacht brengen.
Regelmatig worden bezoekers doorverwezen naar de (weinige) professionals die er (nog) zijn.

Verder zijn de mensen die Repair Cafés bezoeken, meestal geen klant van professionele reparateurs. Ze vertellen dat ze kapotte spullen meestal meteen weggooien, omdat ze geen professionele reparateur kunnen vinden of omdat ze reparatie bij een professional te duur vinden. In het Repair Café leren deze mensen dat er alternatieven zijn voor weggooien en dat repareren vaak een heel goede optie is.

Goesweb is een initiatief van SMWO en wordt mede mogelijk gemaakt door Bepos, TS Intermedia & M4J-IT