collageSHAK

24 uur per dag, 7 dagen per week. 
Als gemeente willen we onze inwoners natuurlijk zo goed mogelijk van dienst zijn. Ook in het Stadskantoor merken we dat onze inwoners ons online steeds meer weten te vinden.
We zitten dan ook niet stil op het gebied van dienstverlening. We kijken continu wat er beter kan en wat we kunnen veranderen om onze inwoners zo goed mogelijk te helpen. In dit artikel lichten we toe wat er allemaal speelt.

Regel het online
Als u naar www.goes.nl surft, kunt u al van alles online regelen en bestellen. Zo kunt u bijvoorbeeld een uittreksel burgerlijke stand aanvragen, een verhuizing doorgeven, een bewijs van Nederlanderschap aanvragen en kunt u uw naam laten wijzigen. Beetje bij beetje breiden we onze producten en diensten uit om het voor onze inwoners makkelijker te maken.
Het liefst zouden we willen dat u nu ook al een paspoort of rijbewijs online kunt aanvragen. Dit is alleen niet zo simpel als het lijkt. Hiervoor hebben we (nu) nog uw handtekening en of vingerafdruk nodig, dus wettelijk mag en kan dit niet. Uit eigen onderzoek blijkt dat als er meer zaken via het digitaal loket geregeld kunnen worden, 16% van de Goesenaren dit absoluut zou doen, 28% geeft aan dat ze dit waarschijnlijk zouden doen en 25% zegt misschien. Voor ons een goede bevestiging dat onze inwoners ook hun zaken online willen regelen.

Met DigiD bestellen en gelijk betalen
Het heeft zeker voordelen om een product digitaal aan te vragen. U hoeft geen afspraak te maken, niet naar het Stadskantoor te bellen en u kunt het aanvragen wanneer ú tijd heeft. Niet meer wachten tot u aan de beurt bent, maar uw zaken snel en eenvoudig via internet bestellen. Een product aanvragen via www.goes.nl gaat makkelijk: u logt hiervoor in met uw DigiD. Dit staat voor Digitale Identiteit en is een persoonlijke combinatie van een gebruikersnaam en een wachtwoord. U gebruikt DigiD om u te legitimeren op internet.
Zo weten organisaties dat ze ook echt met u te maken hebben. U doorloopt enkele stappen en kunt zo eenvoudig het gewenste product bestellen en veilig afrekenen, ook op www.goes.nl. We verwerken een digitale aanvraag in principe binnen 24 uur.

Per 1 juni alleen op afspraak
Vanaf 1 juni 2015 weet u precies hoe laat u aan de beurt bent in het Stadskantoor. Vanaf dan verdwijnt namelijk de vrije inloop en gaan we alleen nog maar op afspraak werken. Dit is een landelijke trend die we nu ook in Goes gaan invoeren.
Het maken van een afspraak heeft verschillende voordelen. U hoeft nooit meer lang hoeft te wachten tot u aan de beurt bent en omdat u van tevoren een afspraak maakt, weten wij ook precies wanneer en waarvoor u komt. Zo kunnen we efficiënter werken. Dit scheelt u en ons tijd. Uit landelijk onderzoek blijkt dat op afspraak werken heel goed uitpakt en dat gemeenten hun inwoners beter van dienst kunnen zijn.
Als u per 1 juni een afspraak maakt, krijgt een e-mail waarin staat wat u mee moet nemen naar het Stadskantoor om iets te regelen. Soms hebben we bijvoorbeeld een pasfoto nodig of een kentekenbewijs. Wel zo makkelijk, als u dit van tevoren weet!

Voor een afspraak kunt u op de volgende tijden terecht:
- Maandag tot en met woensdag van 9.00 tot 16.30 uur
- Donderdag van 9.00 tot 20.00 uur
- Vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur.

Een afspraak maken doet u via www.goes.nl. Uiteraard kunt u ons ook altijd bellen via 14 0113 als u vragen heeft, een afspraak wilt maken, of als u documenten wilt aanvragen. Het callcenter staat u graag te woord tijdens onze gebruikelijke openingstijden. Als u geen computer heeft, kunt u in de hal van het Stadskantoor gebruikmaken van een computer.

Op zaterdag gesloten
Steeds minder mensen brengen een bezoekje aan de publieksbalie in het Stadskantoor, omdat zij liever online hun (overheids) zaken regelen. We merken we dat de vrije inloop op zaterdagochtend erg rustig is in vergelijking tot de werkdagen. Daarom gaan we per 1 juni 2015 op zaterdag dicht. Het Stadskantoor blijft op donderdagavond wel gewoon tot 20.00 uur open, maar ook dan geldt: alleen op afspraak.

SMS als uw paspoort klaar ligt
Als u een nieuw rijbewijs, paspoort of identiteitskaart aanvraagt, kunt u sinds kort uw mobiele nummer achterlaten. Wij sturen u dan een SMS zodra uw rijbewijs of reisdocument bij ons binnen is. Het ophalen van de documenten kan van maandag tot en met woensdag vanaf 08.30 tot 16.30 uur, donderdag van 08.30 tot 20.00 uur en vanaf vrijdag 08.30 tot 12.30 uur. Een afspraak maken is niet nodig.
De documenten kunt u bij de informatiebalie afhalen.

afdeling Publiekszaken van de gemeente Goes

 

Goesweb is een initiatief van SMWO en wordt mede mogelijk gemaakt door Bepos, TS Intermedia & M4J-IT