collageSHAK

maar nog geen agenda.
Dit had een oorzaak! De wethouders de Bat en van de Reest doen een rondje langs de dorpen en wijken om te praten over de veranderingen in de zorg.
's Heer Arendsskerk en Eindewege worden als eerste bezocht. Het wachten was op de gemeente hoe ze die avond in wilden vullen. Na eindelijk bericht te hebben ontvangen, bleek dit niet te combineren met een gewone Overlegvergadering. Het zou een te lange avond worden en het thema is te belangrijk om af te raffelen.
Het dagelijks bestuur van de Stichting Overklegorgaan heeft besloten om a.s. maandag 23 maart alleen te wijden aan de veranderingen in de zorg en een nieuwe vergadering in april af te spreken voor de gewone zaken.

Het is wel jammer, dat Herman Bouma nu niet de gelegenheid heeft om iets te vertellen over allerlei zaken rond Verkeer. Want er gebeurt nogal wat ons heen!
De Stichting Overlegorgaan heeft geprobeerd om de bus gewoon op de Oude Rijksweg te laten stoppen, maar daar was geen verandering meer in te krijgen.
Een tijdelijke lus over de Oude Rijksweg tot de nieuwe halte klaar is, is voor de provincie en Connexxion geen optie. Per 1 maart ging de nieuwe dienstregeling in en daar kunnen geen uitzonderingen op gemaakt worden……………… Niet te begrijpen, zo’n onveilige situatie. En dan in de krant schrijven over het hoge aantal dodelijke ongelukken in het verkeer…………………
Verder zijn er nog de plannen van ’s-Heer Hendrikskinderen met de N664, als straks de knip in de weg gereed is.
En als laatste alle werkzaamheden rond de aanpassingen in de A58, die soms ook tot onveilige situaties leiden.
De werkgroep Verkeer houdt de vinger aan de pols en als er belangrijk nieuws is dan horen we dat vast tussentijds.

Verder kunnen we dit jaar weer een bedrag van € 8000,00 uitgeven voor ons dorp. We hebben nog een bedrag in kas van vorige jaren, maar nu mag reserveren nog maar 3 jaar, vandaar deze luxe situatie.
Het dagelijks bestuur besloot om ook dit jaar weer 'hanging baskets' in de Torenring te hangen, want dat is toch wel erg bevallen in 2014.
Langer wachten was geen optie, want de manden moeten ingeplant worden. April is dan veel te laat.

Verder groot nieuws: er is grond gevonden voor een volkstuin. Het lapje grond tussen Westhofsezandweg 13 en 11 (voorheen druivenboomgaard) kan deze zomer misschien al beboerd worden.
Momenteel wordt de grond gebruiksklaar gemaakt.Chapeau voor allen, die hun best hiervoor gedaan hebben en nog doen.

 

Goesweb is een initiatief van SMWO en wordt mede mogelijk gemaakt door Bepos, TS Intermedia & M4J-IT