collageSHAK

een ontspannen drukte en onder het genot van een kopje koffie werd er druk gerepareerd, of in ieder geval een serieuze poging daartoe gedaan. Er werden veel verschillende artikelen aangeboden om ze (samen) te repareren. Op een bepaald moment ontstonden er zelfs heuse wachttijden!

Om u een indruk te geven:
Aangeboden werden o.a.: 2 naaimachines; 1 spoelmechanisme gerepareerd en 1 wilde niet meer op gang komen. Bleek dat de aandrijfriem zo goed voorzien was van olie dat de riem slipte. Deze schoongemaakt en voila hij deed het weer. Radio/CD speler (gerepareerd), jassen met kapotte lusjes, paraplu (scharnier gerepareerd), halogeen schemerlamp (echt kapot), weegschaal (weer OK), klokje (nieuwe batterij erin), stofzuiger (snoeroprolmechanisme gerepareerd).
Deze keer werd een fiets binnengebracht met een defect aan de ketting. Ook die werd gerepareerd! Een elektrisch opblaasbaar luchtbed liep steeds leeg. Met behulp van een plantenspuit (van Arna) werd het gaatje gevonden. Er was echter geen geschikt reparatiemiddel voorhanden maar de eigenaar kon dit nu zelf oplossen.

Totaal werden 23 artikelen ter reparatie aangeboden, waarvan er 13 geheel gerepareerd zijn. Een aantal konden niet meer gered worden, zelfs de zekering van het Arendhuis sprong er uit en voor een defecte klok werd doorverwezen naar een echte klokkenmaker bij ons op het dorp.
Kortom: wederom een succesvol Repair Café.

U weet: gooi niet meteen uw kapotte spullen weg maar kom eerst even langs bij het Repair Café. Wellicht kunnen we samen de boel repareren. De volgende datum waarop er weer gerepareerd wordt is 30 mei a.s. Noteert u het alvast ..?
Johnny de Kok

DSC 7355

DSC 7357

DSC 7361

DSC 7363

Goesweb is een initiatief van SMWO en wordt mede mogelijk gemaakt door Bepos, TS Intermedia & M4J-IT