collageSHAK

De schoorstenen gloeien nog wat na van de koude avond die er aan vooraf ging. Het Sinterklaas journaal op de televisie is HOT. Het is het gesprek van de dag. Hoe loopt alles dit jaar…………. zelden gesmeerd. Sint heeft weer een datum kunnen prikken in zijn drukke schema om ons dorp te komen bezoeken.
Het is tijd voor de intocht, het paard en de muziek staan klaar! De Pieten zijn een beetje nerveus want er komen veel mensen op af. Wegwijs Piet heeft een verantwoordelijke taak op zijn schouders. Pas op dat we niet verdwalen! Is er nog tegen hem gezegd.  Ja pas op want in Arendskerke worden steeds  meer huizen gebouwd en nieuwe straten moeten wel in kaart worden gebracht. Vooruit met de geit…….sorry, met het paard en weg zijn we.
Het weer is mooi want het is droog. Tegen de koude is een warme sjaal of veel beweging voldoende. De ronde door het dorp wordt keurig afgelegd. Aan het eind van de stoet is wel af en toe een bezemwagen nodig voor achtergebleven kleintjes. Ouders kwijt of waren die nog thuis??
Het Arendshuis komt weer in zicht en Sint en zijn Pieten maken zich op voor een Feest in de grote zaal. Bij binnenkomst klinkt natuurlijk het lied “Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht”. Iedereen zingt meteen vrolijk mee. De zaal gaat los! De zaal was leuk versiert en er hingen kleurplaten die gemaakt waren voor de jarige. Na zo veel jaren doet hem dat nog steeds goed dat zie je gewoon aan de Sint.
Er werden liedjes gezongen en er was een echte live band dit jaar met slag werk en gitaren. Er werden dansjes gedaan op vrolijke muziek en er was een inpak wedstrijd. Er werden prijsjes uitgedeeld aan de makers van de mooiste kleurplaten. De sfeer was prima en alles werd mooi aan elkaar gepraat door Jannie die ook nog eens in het zonnetje werd gezet. Ze heeft het 33 jaar gedaan en gaat daar nu mee stoppen. Jannie nogmaals bedankt!
Het was een drukke middag die mede mogelijk gemaakt werd door sponsoren uit de omgeving (in willekeurige volgorde):
- Auto-demontagebedrijf Otte
- Fruit bedrijf Feijtel
- Lokerse metaalvormgeving
- Slagerij op wielen
- Dorsta Goes aannemingsbedrijf
- ’t Klok'uus
- Montagebedrijf  ’s HAK
- Aannemersbedrijf v Sabben.
- Allemekinders Bev. Groenprojecten
- Autobedrijf Eindewege
- Autobedrijf ’s HAK
- Transportbedrijf Korstanje
- Brandbeveiliging van der Scheer
- Eagle Beat
- Peter van Vliet Groente en Fruit
- Bloembinderij Ter Lucht
- Drukkerij Capello
De organisatie was in handen van TYG (The Younger Generation).

Voor kinderen vanaf 8 jaar.
De laatste activiteit van 2014 is zwemmen!
Alvast fijne dagen en een prettige jaarwisseling.
Groeten namens TYG,
Erik Elshout

Goesweb is een initiatief van SMWO en wordt mede mogelijk gemaakt door Bepos, TS Intermedia & M4J-IT