collageSHAK

Repair Café open in het Heer Arendshuis. Het was in het begin even spannend of en hoeveel klandizie er zou komen. Misschien lag het aan het vroege tijdstip (09.00u) maar na een halfuurtje kwam er klandizie! Genoeg zelfs. Dorpsbewoners maar ook zelfs mensen van buiten ’s-Heer Arendskerke kwamen er op af.

We was ondersteuning van enkele 'collega' Repair Caféers uit Middelburg, zij ondersteunden ons Repair Café met raad en daad.

Er werd veel elektronische apparatuur aangeboden, waaronder een CD-wisselaar/Audio systeem, boormachines, borduurmachine, Senseo, waterkoker, wekkerradio. Zelfs had iemand een mooie combimagnetron bij zich. De monteur kon deze helemaal checken met z’n meetapparatuur. Reparatie ter plaatse was helaas niet mogelijk maar met een nieuw onderdeel, wat hij daarvoor zou kunnen bestellen, zou deze combimagnetron weer volledig werken!

Het was voor sommige mensen al een hele geruststelling om te weten te komen of het zinvol was om hun apparatuur te laten repareren zonder dat ze daarvoor al een vermogen moesten neertellen.
Ook werd een kapotte rits van een nog goede jas compleet vervangen. Het zou zonde zijn om zo’n jas weg te moeten gooien.

Het was een gezellige morgen in het Arendshuis. Onder het genot van een kop koffie en gesprekken met anderen kom je vaak tot leuke resultaten.
Het is de bedoeling dat er een paar keer per jaar een Repair Café in ons dorp wordt gehouden. Dus ………… als u spullen heeft die defect zijn, gooi ze niet direct weg maar bewaar ze even en ga er mee naar het eerstvolgende Repair Café.

Johnny de Kok

DSC 6098

DSC 6113

DSC 6120

DSC 6134

 

Goesweb is een initiatief van SMWO en wordt mede mogelijk gemaakt door Bepos, TS Intermedia & M4J-IT