collageSHAK

Bijna te veel om overal naar toe te gaan.

Een impressie:
In de Petrus kerk was een concert van het ensemble voor kamermuziek Padovana onder leiding van Bert Alderliesten. Prachtige muziek. Er waren deze dag veel bezoekers die de kerk kwamen bewonderen.
In de tuin van Angelien Vogelenzang konden prachtige olieverf schilderijen van haar worden bekeken. Ook waren er werken van haar cursisten te zien. En niet te vergeten …… koffie of thee met iets lekkers erbij!
Ook bij Frank Verwei was er een heleboel uit vroeger tijden te zien. Hij zou een heel huis kunnen vullen met zijn spullen. Vertellen kan Frank ook. Misschien een idee om een museum te beginnen in ’s-Heer Arendskerke?? Trouwens hij vertelde nog een interessante wetenswaardigheid: de achternaam Verwei werd vroeger als Verwey (met een y) geschreven. In vroeger tijd woonden er in zijn gemeente (nu Noord Beveland), twee families met de naam Verwey. Omdat de ambtenarij het te ingewikkeld vond om beide families uit elkaar te houden werd -in overleg- besloten om de familienaam van Frank voortaan als Verwei (met een i) te schrijven.

Op de Torenring werd een heuse strijd geleverd door de leden van OTMMZ. Zij probeerden ringen te steken met hun oude tractoren. Het viel niet mee. Ook de zus van ‘onze Arna van het Heer Arendhuis’ was een dappere dame. Het leuke hiervan was dat ze de tractor waarmee ze normaliter de paardenmest mee verplaatst, de dag er voor nog helemaal gecleand had. Anders zou het n.l. te veel ruiken(!) op het dorp.

Bij de molen Nooitgedacht werden tussen de middag heerlijke pannenkoeken gebakken. Deze vonden gretig aftrek en smaakten naar meer! Ook kon de molen bezichtigd worden. Er was die dag genoeg wind om de wieken rond te laten draaien. Wat een snelheid zit er in! De Snuffelschuur kon je bezoeken om te kijken of er nog spullen uit grootmoeders tijd waren. Ook werd een drankje geschonken. Bedankt.
Bij Allemekinders – Beveland groenprojecten exposeerden verschillende kunstenaars hun werkstukken. Verrassend hoe (zware) klei keramiek wordt.

DSC 5046

DSC 5048

DSC 5052

  DSC 5065

DSC 5060

  DSC 5063

DSC 5072

DSC 5074

  DSC 5084

DSC 5093

Goesweb is een initiatief van SMWO en wordt mede mogelijk gemaakt door Bepos, TS Intermedia & M4J-IT