collageSHAK

kleinzoon mij belt met de vraag of hij en zijn broer met mij de aangekondigde ‘speurtocht’ wil doen. Nou, zo belangrijk waren m’n plannetjes nou ook weer niet en m’n kleinzoons natuurlijk wel. Oma’s zeggen niet zo gauw ‘nee’, toch? En opa had zich al ‘verhuurd’ aan de autocross om met zijn trekker (waar heeft hij hem anders voor) de gestrande/over de kop geslagen auto’s weer van het autocrossterrein te trekken.
Dus werden de kleinzoons ‘s morgens bij me afgeleverd om samen gezellig te lunchen en daarna op pad te gaan.

Redelijk ingewikkeld en ook erg leuk was er voor de jeugd een reis door ons dorp aan de hand van een oude landkaart opgesteld. En bloedserieus gingen ze aan het werk. Een overbuurjongen had zich bij ons groepje gevoegd en met elkaar gingen ze bij elke vraag in discussie. Zo krijg je natuurlijk, als je het uiteindelijk met elkaar eens bent, wel dezelfde antwoorden op die moeilijke vragen. Maar de laatste vraag bracht daar verandering in omdat je bij die vraag moest raden hoe hoog de berg was, die ooit gelegen heeft op de plek waar nu het wijkje Bewestenwege ligt.

Toen we weer op de Torenring terugkwamen was daar het ringsteken bezig met oude en nieuwere tractoren. ‘Kasie’ voor de kinderen en de rest van het publiek. Want er was zeker geen gebrek aan belangstelling. Met neus en bek stonden m’n kleinzoons er bovenop. Tijd om iets te drinken bij het Arendshuis was er bijna niet bij. Ze wisten precies wie van de tractorberijders er het beste was. En ze waren extra teleurgesteld als hun favoriet ook eens misstak.

Voor mij brak de tijd aan om alle kraampjes te bezoeken en mijn geld uit te geven.

Hierna was oma alweer aan de beurt, want de modeshow ging van start. Met nog twee vrouwen van mijn leeftijd keurden we de mannequins en wat ze aanhadden natuurlijk, die gelukkig ook min of meer ons maatje showden. Want de meeste oma’s dragen het maatje 36 niet meer. Georganiseerd door Annie Aalbrechtse (u allen wel bekend) showden de dames, met op de achtergrond een vrolijk muziekje, de kleding die ook te koop is in de ‘Modevanuutuus’, bij diezelfde Annie Aalbrechtse. Zeer de moeite waard. De OOO’s en AAAh’s waren niet van de lucht dus ik denk zo maar dat Annie het nòg drukker krijgt. In het prachtige modeblad, wat iedereen uitgereikt kreeg, konden we alle modellen volgen en meteen even spieken wat het prijsje was van alle geshowde kleding.

De WESTSIDE LINEDANCERS moesten wat geduld betonen want al die activiteiten liepen steeds meer uit. Maar toen ze eenmaal aan de beurt waren, sprongen de vonken ervan af.
Een prachtige show gaven ze met wel 6 verschillende performances en als toetje van de uitvoering werd het publiek ook uitgenodigd een poging te wagen. Waarom ben ik toch niet begenadigd met een dergelijk perfect ritme gevoel. In elk geval deden mijn voeten niet wat mijn hoofd intussen geleerd had en gaf ik het op. Zo kon ik goed kijken naar anderen die het er helemaal niet slecht vanaf brachten. Leuk hoor.

Last but not least zat iedereen bij de band van Marco Goedegebure en Ad en Eric Elshout ( wanneer krijgt jullie band nou eens een naam, Marco?). De lekkere livemuziek ligt goed in het gehoor en met ons allen zijn we beretrots op de bandprestaties. Jong en oud zingt, neuriet, deint mee met bekende en minder bekende liedjes. De sfeer is geweldig. Als afsluiting van deze goedgeorganiseerde en wat mij betreft zeer geslaagde dag kregen we ook nog de kans heerlijk mee te zingen op overbekende liedjes die de band ten gehore bracht. Gelukkig kregen we de liederen op tekst aangereikt want zo goed kennen we die bekende liederen nou ook weer niet. Maar met tekst konden we lekker en uit volle borst mee zingen. Ietwat vals en soms uit de maat, het mag allemaal de pret niet drukken want de band weet ons prima weer op de juiste toon en ritme te brengen.

De sluitingstijd van deze dag werd zowat een uur overschreden en niemand die dat erg vond, want we lustten er wel pap van.

Monumentendagorganisatie, het was weer een super geslaagde dag. Dank je wel. En spijt van m’n oorspronkelijk geplande dag? Nee absoluut niet.

Margie Dill

 

Goesweb is een initiatief van SMWO en wordt mede mogelijk gemaakt door Bepos, TS Intermedia & M4J-IT