collageSHAK

vrijwilliger gevraagd om het penningmeesterschap van de Stichting Molen Nooit Gedacht van mij over te nemen. Omdat dit toen helaas niet tot  reacties heeft geleid, proberen wij het nog een keer. Hopelijk dient zich dit keer wel een opvolger aan.

Zoals u wellicht weet is de molen 'Nooit Gedacht' in Eindewege eigendom van een stichting.
Deze stichting heeft ervoor gezorgd, dat de molen – na de overname in 1984 van de laatste beroepsmolenaar - is gerestaureerd en tot op de dag van vandaag behouden is gebleven.

In het Bestuur van 'Stichting Molen Nooitgedacht' zitten uitsluitend vrijwilligers, die ervoor zorgen dat de Molen letterlijk en figuurlijk kan blijven draaien.
Ik ben één van die vrijwilligers. In 1999 ben ik in het bestuur gekomen en heb toen kort daarna het penningmeesterschap overgenomen van mijn voorganger. Na ruim 14 jaar vind ik het nu tijd worden om het stokje aan een andere vrijwilliger over te geven.

Ik weet uit ervaring, dat het tegenwoordig niet eenvoudig is om vrijwilligers te vinden. Een vrijwilliger-penningmeester zal waarschijnlijk nog lastiger zijn. Toch wil ik, namens het bestuur, een poging wagen.
Wilt u wat vrije tijd opofferen voor ons Rijksmonument, aarzel dan niet om met mij contact op te nemen. Je hoeft geen financieel specialist te zijn. Dat ben ik ook niet. Wel is het handig als je enige basiskennis hebt van bijvoorbeeld Excel, om een overzicht van de jaarlijkse inkomsten en uitgaven bij te kunnen houden.
Tijdsbeslag? Dat wisselt. We vergaderen ongeveer 3 à 4 keer per jaar. Daarnaast betaalt de penningmeester tussendoor rekeningen van onderhoud, verzekeringen en dergelijke en geef je in bestuursvergaderingen de financiële stand van zaken door. Ik heb het niet bijgehouden, maar al met al is het gemiddeld minder dan een uur per week.

Heeft u interesse? Aarzel dan niet om met mij contact op te nemen. Ik kan u dan wat meer vertellen over wat dit werk inhoudt. In het belang van de molen, hoop ik, dat mijn stoel niet onbezet blijft.

Paul de Kort,
Boudewijnstraat 28
Telefoon: 0113-5618540113-561854

 

Goesweb is een initiatief van SMWO en wordt mede mogelijk gemaakt door Bepos, TS Intermedia & M4J-IT