collageSHAK

dromen kunnen werkelijkheid worden.
Tijdens het opstellen van het dorpsplan (werkgroep vrije tijd en spelen) en ook in de dorpsenquête werd door een aantal inwoners de wens geuit om  een moestuin te huren/pachten. Het Overlegorgaan is met deze uitgesproken wens aan het werk gegaan.
Donderdagavond 3 april zijn o.l.v. de penningmeester van het Overlegorgaan een 5-tal inwoners in het dorpshuis om tafel gaan zitten om te brainstormen over de mogelijkheid om een 'volkstuincomplex' in ’s-Heer Arendskerke te verwezenlijken. Allerlei zaken kwamen ter tafel zoals:
•    Waar vinden we geschikte grond (gemeente is al gevraagd; helaas heeft Goes geen geschikte grond in ’s-Heer Arendskerke) beschikbaar. Wel werd alle medewerking toegezegd. Ook is een grondeigenaar in het dorp benaderd)
•    Welke vergunningen zijn er nodig?
•    Is er een sloot in de buurt van de moestuin? Zonder water groeit niets wel.
•    Gaan we milieuvriendelijk tuinieren?
•    Zijn er nog meer geïnteresseerden?
•    Waar kunnen we info krijgen over het opzetten van een moestuinvereniging?
•    Kunnen we ook de school erbij betrekken (levensecht leren)?
•    Wanneer kunnen we oogsten? 2015?
•    Zijn er meer vrouwen geïnteresseerd? Nu nog maar 1 dame aanwezig.
We hebben besloten om eerst te overleggen met  moestuinverenigingen in Heinkenszand en in Goes, zodat we tijdens de volgende vergadering een stappenplan kunnen maken. Een 2-tal enthousiaste aanstaande moestuinders zal zich hiermee bezighouden.
Bij de gemeente Goes zullen we vragen om medewerking voor het zoeken naar een geschikt perceel voor ons project. Een persoon zal dit op zich nemen.
In mei komen we weer bij elkaar om 'stekken te steken'. Wilt u ook meedenken dan bent u natuurlijk van harte welkom op donderdag 15 april om 20.00 uur in het Dorpshuis of u kunt  zich aanmelden bij het Overlegorgaan.

Misschien is er wel een inwoner die een stuk grond ter beschikking heeft. Dit kunt u dan aangeven op deze vergadering en/of bij het Overlegorgaan (e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ).

Alan van Reenen (toekomstig moestuinder)

 

Goesweb is een initiatief van SMWO en wordt mede mogelijk gemaakt door Bepos, TS Intermedia & M4J-IT