collageSHAK

Stichting Repair Café is een landelijke organisatie (opgericht in 2010), die repareren op een moderne manier wil terugbrengen in de samenleving. Het doel is om reparatiekennis te behouden en te verspreiden en een sociale functie te vervullen op het dorp. Op die manier kunnen we samen een waardevolle bijdrage leveren aan een duurzame samenleving door kapotte spullen te repareren in plaats van weg te gooien.
In Nederland zijn al meer dan 160 Repair Cafés van start gegaan en ook o.a. in België en Duitsland zijn ze te vinden.
Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren.
Op de locatie waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Op kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed etc.

Ook vrijwillige reparatiedeskundigen zijn aanwezig, zoals elektriciens, naaisters, timmerlieden en fietsenmakers.
Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. In het Repair Café gaan ze samen met de deskundigen aan de slag. Zo valt er altijd wel wat te leren. Wie niets heeft om te repareren, neemt een kop koffie of thee. Of gaat helpen bij een reparatie van iemand anders.
Stichting Repair Café Nederland ondersteunt lokale groepen in het hele land bij het opstarten van een Repair Café.
Met het aanvragen van een starterspakket kunnen we vrijblijvend het Repair Café uitproberen. Als we besluiten om door te gaan is het handiger om lid te worden van het Nederlandse Repair Café netwerk, zodat we van allerlei diensten gebruik kunnen maken.
Verdere informatie op de website: www.repaircafe.nl

Heeft u interesse om mee te helpen met het opstarten? Of wilt u zich opgeven als reparateur?
Mensen van buiten ’s-Heer Arendskerke zijn ook van harte welkom.

Voor info of opgave: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 562169.

 

Goesweb is een initiatief van SMWO en wordt mede mogelijk gemaakt door Bepos, TS Intermedia & M4J-IT