collageSHAK

Zo kan een leuke of goeie lezing ook een eyeopener zijn voor onze schooljeugd. Maar veelal komt het neer op het leren omgaan met allerlei materialen en krijgen ze inzicht in hoe je van (kosteloos) materiaal van alles kunt maken. Het leren doen is leuk maar ook het inzicht voor hun, dat je niet alles weg hoeft te gooien is al een leerproces op zich.
Even googelen en de vrijwilligers vinden alle mogelijke manieren voor (her)gebruik van materialen.

Op die manier proberen de vrijwilligers de leerlingen ook te prikkelen en uit te dagen er iets moois van te maken.
Van te voren wordt er een voorbeeld gemaakt en ter bezichtiging in de school neergezet. Zo krijgen de leerlingen een beetje kijk op dat wat het kan worden. In de week van de workshops, kunnen leerlingen intekenen op een workshop die hen aanspreekt.
Snapt u al een beetje waarom dit stukje geschreven wordt????
Ik ben bang  van wel. Want uiteraard kunnen we heel veel vrijwilligers gebruiken.

Iedereen heeft kwaliteiten, jong of oud doet niet ter zake.
-   Bent u handig met hout, steen, wol, katoen, karton, of weet ik wat voor materiaal? Komt u ons alstublieft helpen.
-   Of weet u iets te vertellen waar onze jeugd interesse in heeft. En weet u het ook beeldend te maken, nog mooier. U bent van harte welkom.
-   Houdt u van kinderen en bent u niet zo handig. Ook dan kunnen we uw hulp heel goed gebruiken als assistent van de vrijwilliger.
-   Heeft u nog materialen waar u toch niets meer mee doet. Wij weten er waarschijnlijk wel raad mee.
-   Heeft  u zelf talenten op gebied van zang, dans, drama, muziek, fotografie of op een ander gebied, kom dan gerust eens een keertje kijken!
Zo kan iedereen een steentje bijdragen aan de ontwikkeling van onze schooljeugd.
Uit ervaring weet ik hoeveel plezier zij en wij er aan beleven, hoe trots zij en wij  kunnen zijn op het eindresultaat en hoe gezellig de lessen zijn.

Graag geef ik hieronder vast de datums door want een eerste stap is al om te kijken of er data bij zijn waarop u eventueel uw workshop kan geven. De ideeën komen dan meestal vanzelf wel, of borrelen die nu al bij u op?. Voor elke workshop is € 30,00 beschikbaar voor het geval u kosten maakt.
De vrijdagmiddagen zijn: 13 september, 11 oktober, 8 november, 13 december, 17 januari, 14 februari, 14 maart, 11 april en 13 juni.
U kunt ook komen kijken en de sfeer proeven. We beginnen om 13.30 en stoppen om 14.45 uur.

U kunt u aanmelden bij: Jantine Joosse, Torenring 1, 4458 BC ’s-Heer Arendskerke
Telefoon: 0113- 567818. Emailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Mogen wij op u rekenen?? Dat zou fantastisch zijn.
Namens alle andere vrijwilligers: Alvast bedankt!

Margie Dill

Goesweb is een initiatief van SMWO en wordt mede mogelijk gemaakt door Bepos, TS Intermedia & M4J-IT