collageSHAK

Overal hoor je op dit moment: ‘Ga voor meer informatie naar www. …., mail naar…Alles gaat digitaal en we kunnen toch wel stellen dat de meeste ouderen geen computer, I-pad of wat dan ook in hun bezit hebben. Omdat er vaak voor informatie naar internet verwezen wordt, maakt het niet hebben van een pc het lastiger om aan informatie te komen.

Sinds 2007 bestaat de Wet Maatschappelijke Ondersteuning, waar regelmatig wijzigingen in plaatsvinden. U kunt zich daarom vast wel indenken dat dat onduidelijkheid kan geven. Door die snelle digitale maatschappij en onduidelijkheden over wet en regelgeving, is er sprake van onderbenutting van de verschillende regelingen die er voor ouderen beschikbaar zijn. Daarnaast zijn ouderen over het algemeen kwetsbaarder en moet je in deze tijd goed je mannetje kunnen staan om dat wat je wilt voor elkaar te krijgen, aangezien er veel van de eigen verantwoordelijkheid en zelfredzaamheid van de burger gevraagd wordt.

Om deze redenen is het project Informerend en Signaleren Huisbezoek onder 75-plussers in het leven geroepen om zo de ouderen in de gemeente Goes actief te kunnen benaderen en te kunnen signaleren wat er bij deze groep speelt. Op deze manier kunnen wij ouderen attenderen op de verschillende regelingen en hulpmiddelen die er voor handen zijn en hen hiermee op weg helpen.

Tijdens het huisbezoek wordt er aan de hand van verschillende vragen een gesprek gevoerd op het gebied van wonen, welzijn, mobiliteit, gezondheid, de financiële situatie en vrijetijdsbesteding. Het kan zijn dat u niet goed weet hoe u aan bepaalde informatie of hulp kunt komen of dat u niet op de hoogte bent van bepaalde regelingen waarvan u mogelijk gebruik zou kunnen maken. De ouderenadviseur heeft hierbij een signalerende en informerende rol. In de meeste gevallen kan er tijdens zo’n huisbezoek direct bepaalde informatie worden gegeven. Is dit niet het geval, dan zal uw vraag aan de projectmedewerker van SMWO doorgegeven worden. Hij zal u dan verder op weg helpen.

Meer informatie:
R.J. Masclé, projectleider
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
0113-277111

Goesweb is een initiatief van SMWO en wordt mede mogelijk gemaakt door Bepos, TS Intermedia & M4J-IT