collageSHAK


De Stichting Overlegorgaan ’s-Heer Arendskerke wil graag antwoord op deze vraag. Als we dit weten kunnen we wellicht iets doen om de leefbaarheid ook in de toekomst te behouden en te vergroten. Het plan dat we hiervoor willen maken, heet het dorpsplan. Het dorpsplan kan de leefbaarheid en sociale samenhang in het dorp versterken. Omdat we natuurlijk willen dat het dorpsplan ook écht past bij het dorp, nodigen we iedereen uit om hier aan mee te werken. Wat is belangrijk, wat mist er nog en hoe zorgen we ervoor dat dit er komt? Iedereen mag meedoen van jong tot oud! Hoe meer bewoners meedenken en meedoen hoe waardevoller ons dorpsplan wordt!

Uitnodiging
Op dinsdag 27 maart gaan we van start met een eerste bijeenkomst. Iedereen die een mening heeft over wat  het dorp beter, gezelliger, socialer, leefbaarder maakt, is van harte welkom! Ook van te voren kunt u uw bijdrage leveren door met een foto, tekening of slogan te laten zien wat u belangrijk vindt. Meer hierover leest u op de achterkant van deze brief.

Wat is het dorpsplan?
Om de leefbaarheid voor dorpen te versterken, hebben de bewonersorganisaties, gemeente Goes, Scoop en het SMWO de handen ineengeslagen. In de zes Goese dorpen wordt een dorpsplan opgesteld en ’s-Heer Arendskerke/Eindewege is na ’s-Heer Hendrikskinderen het tweede dorp. Het wordt door bewoners zelf opgesteld en is een verzameling van ideeën die uitgevoerd kunnen worden. Dit gaat aan de ene kant over activiteiten die de sociale samenhang bevorderen, dus dingen die bewoners zelf kunnen organiseren. Aan de andere kant gaat het over voorzieningen in het dorp op het gebied van verkeer, wonen, zorg en welzijn waar bijvoorbeeld de gemeente verantwoordelijk voor is.

Graag tot ziens op 27 maart!

Met vriendelijke groet,

Alan van Reenen,
Voorzitter St. Overlegorgaan ’s-Heer ArendskerkeWat?
We starten met het verzamelen van ideeën voor het dorpsplan ’s-Heer Arendskerke.

Waar?
In ons eigen Heer Arendhuis natuurlijk!

Wanneer?
Op dinsdag 27 maart. De koffie staat klaar vanaf  19.45 uur en om  20.00 uur begint het programma.

Voor wie?
Alle inwoners! Heeft u een mening over hoe het beter kan? Draagt u de toekomst van ’s-Heer Arendskerke en Eindewege  een warm hart toe? Dan mag u deze kans niet voorbij laten gaan!Wat gaan we doen?
Er zijn veel gegevens over de voorzieningen die er al zijn. Ook zijn er gegevens die een beeld geven over wat de inwoners belangrijk vinden omdat er verschillende enquêtes zijn gehouden. Op deze avond gaan we kijken of dit beeld ook echt klopt door samen op een leuke en interactieve manier te onderzoeken of dit inderdaad de onderwerpen zijn die we belangrijk vinden en waar we in willen investeren. Ook wordt uitgelegd hoe we dit verder gaan organiseren en hoe u daar uw steentje aan kunt bijdragen.

Laat het zien!
Natuurlijk willen we deze avond niet alleen praten over rapporten en enquêtes. We willen het vooral hebben over wat u belangrijk vindt. Heeft u zo’n onderwerp in gedachten dat niet mag ontbreken? Wij vragen u dit onderwerp uit te beelden met een foto, tekening of slogan en deze in te sturen. Mail uw bijdrage voor 24 maart naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of gooi het in de brievenbus bij Jannie Verwei, Lange Achterweg 11, 4458 AA  ’s-Heer Arendskerke.
Graag tot ziens op 27 maart!

Goesweb is een initiatief van SMWO en wordt mede mogelijk gemaakt door Bepos, TS Intermedia & M4J-IT