collageSHAK

naar toe bedachten ze. En WIJ gaan meehelpen.

Bij MAN BIJT HOND zagen ze dat er een mevrouw was die kraanvogels vouwden om te verkopen. O, dacht Sam, dat kan ik ook en ging meteen aan de slag. Maar dat schoot niet zo op. En die jeugd van tegenwoordig is slimmer dan wij denken. Ze bedachten om lege plastic statiegeldflessen in te zamelen huis aan huis. Dat hadden ze ook voor Haïti gedaan. En door die flessen weg te brengen naar al de desbetreffende winkels, verzamelen  ze geld om zo het Rode Kruis te sponseren.

Zowel Sam als zijn zus Sara hebben uiteraard vrienden en vriendinnen om  mee te helpen. En zo stonden er gisteren ineens 5 jongens voor ons huis met de vraag naar statiegeldflessen. Want Dejan Goedegebure, Sander Goedegebure, Rick Tange, en Joep Corstanje vonden het ook allemaal een geweldig idee en dus gingen ze op pad met grote lege tassen die vol moeten worden. Ik ben benieuwd wat ze ophalen. Stonden bij u misschien Sara Pietersen en Ewa de Regt voor de deur voor de inzamelactie?
Ach mensen als u dit leest, stel ‘die jeugd van tegenwoordig’ en Japan niet teleur en verzamel vast wat flessen. Het is voor een heel goed doel.  

Ik, nieuwsgierig als ik ben, vroeg aan de jongens of het van school uit ging of van de voetbalclub of zo. Nee hoor, gewoon eigen initiatief. Want dat heeft ‘de jeugd van tegenwoordig’,  eigen initiatief en creativiteit om dit te bedenken. En ze zijn niet te beroerd om daar hun vrije tijd voor op te offeren. Gewoon doen.
DIE JEUGD VAN TEGENWOORDIG!.....

Goesweb is een initiatief van SMWO en wordt mede mogelijk gemaakt door Bepos, TS Intermedia & M4J-IT