collageSHAK


Voor diegene die de brandweeractualiteiten binnen de gemeente Goes een beetje heeft gevolgd de laatste jaren , is het bekend dat het voortbestaan van de post ’s-Heer Arendskerke er erg om heeft gespannen. Woorden als, verplaatsing naar Goes, opsplitsing en opheffing waren meer regelmaat dan uitzondering, als het op het stadskantoor ging over de brandweerpost ’s-Heer Arendskerke.
Na 75 jaar trouwe dienst verlening aan de burgers van het dorp en omstreken leek het doek definitief te vallen. Maar brandweerpost ’s-Heer Arendskerke is en blijft paraat! Ze hebben voor hetere vuren gestaan en zijn zeker nog niet uitgeblust!  Het Latijnse spreekwoord en het  voor Zeeuwen  zo veel zeggende “Luctor et Emergo” is voor de vrijwilligers post ’s-Heer Arendskerke, dan ook wel heel toepasselijk.
Er is actief naar nieuwe vrijwilligers gezocht. In eerste instantie op ’s-Heer Arendskerke en die hebben ze ook gevonden. Waarmee het aantal vrijwilligers weer bijna op de norm zit. Ook is er een heel creatieve vorm bedacht waarbij  brandweermensen die werken bij  de bedrijven op Eindewege, overdag mee te tellen in de uitrukbezetting. Daarmee zijn er drie extra spuitgasten beschikbaar tijdens kantooruren.
De vrijwilligers  zitten weer stevig in het zadel of in brandweerkringen meer gebruikelijk “Weer op de bok” Maar wel een nieuwe bok in de vorm van een gloed nieuwe brandweerspuit.
Na een tijd van onzekerheid is het nu tijd voor een feestje. Het 75 jarig jubileum moet ten slotte nog steeds gevierd worden. Samen met de officiële overdracht van de nieuwe blusauto willen de vrijwilligers aan iedereen en in het bijzonder aan de bewoners van’s-Heer Arendskerke laten zien hoe trots ze zijn op hun post. Op zaterdag 11 september vind dit plaats op en rond de Torenring in ’s-Heer Arendskerke.
Er is dan van alles te beleven voor jong en oud en allemaal met het thema brandweer.
Voor een overzicht van de activiteiten op die dag kunt u terecht op de website van de brandweerpost ’s-Heer Arendskerke  www.brandweerarendskerke.nl

Arco Wiskerke.

.

Goesweb is een initiatief van SMWO en wordt mede mogelijk gemaakt door Bepos, TS Intermedia & M4J-IT