collageSHAK

Alweer de laatste dag van de kindervakantieweek. Wat zijn deze dagen

voorbij gevlogen…..  En ja, nu we het daar over hebben: er is een leeuw ontsnapt uit het circus… Die moest nodig gevonden worden natuurlijk. Maar eerst moest het circusterrein nodig opgeschoond worden. De kinderen konden alle zeilen en dekens van de hutten halen. Daarna spijkers en gereedschap bij elkaar zoeken. Het terrein moet toch ook weer schoon opgeleverd worden.

Na deze opruimopdracht werden de kinderen in groepen verdeeld voor een speurtocht. In deze speurtocht zat een spelelement. De leiding had voor leuke verrassende spelletjes gezorgd. Bij elk spel kregen de kinderen een letter en daarop volgend moest een code gekraakt worden. De code werd vervolgens doorgegeven aan de sumoworstelaar. Die was echt niet voor de poes. Als het antwoord niet goed was, moesten de kinderen terug om nogmaals de code proberen te kraken.

Toen kwam het moment dat bleek dat de leeuw ontsnapt was en gezocht moest worden. De leeuw zat helemaal weggedoken tussen het gras. Toen deze gevonden was, werden de kinderen getrakteerd op een clownsneus en een zuurstok.

Ondertussen verrees het springkussen en de ‘buikschuifbaan’. De brandweer zorgde voor het nodige schuim . De kinderen vermaakten zich prima. Als afsluiting was er een vreugdevuur en de jaarlijks terugkerende barbecue. Het smaakte heerlijk. Moe en tevreden werden de kinderen weer opgehaald.

Deze drie dagen zijn fantastisch verlopen dankzij het team van de kindervakantieweek en de nodige ondersteuning van veel vrijwilligers. Goed om te zien dat alles er enthousiast en zo relaxt aan toeging.
Zonder de sponsoring en het ter beschikking stellen van het speelterrein door ’t Klok’uus, de nood uitwijk tijdens het slechte weer naar het Grand Café van SVRZ en het Heer Arendhuis,  waren deze 3 dagen niet mogelijk geweest. Heel hartelijk dank daarvoor! 

Dag 3 1 rand web

Dag 3 2 rand web
Dag 3 3 rand web

Goesweb is een initiatief van SMWO en wordt mede mogelijk gemaakt door Bepos, TS Intermedia & M4J-IT