collageSHAK

Repareren voor de circulaire economie, Dat is hard nodig! Onlangs constateerde

het Planbureau voor de Leefomgeving dat Nederland zich veel meer moet inspannen om het doel van een circulaire economie in 2050 te bereiken. Concreet moet volgens het PBL sterker worden ingezet op reparatie, juist in een sociale setting, zodat mensen zien dat circulair handelen leuk is. Hier zijn wij het natuurlijk van harte mee eens!
LogoRepair
Op zaterdag 23 februari kwamen 8 mensen naar het Repair Café met een of meerdere elektrische voorwerpen, die het niet meer deden.
Zo was er een naaimachine, de gewoon een beetje olie nodig had en eentje, die goed ingeregen moest worden. Soms moet er een schroefje aangedraaid worden of juist losser voor een goede steek.
Een ouderwetse handnaaimachine is ook weer op gang geholpen.
Een probleem van een dvd speler, dat de dvd’s niet pakte is verholpen. Een stofzuiger, grastrimmer en keukenmachine zijn ook van de ondergang gered.

RepairDSC 6912klein

Hebt u nou ook iets in huis, dat het niet wil doen, kom naar het Repair Café om te kijken of het echt kapot is of dat er nog wat aan te doen is. Er zijn 6 handige mannen en 1 vrouw om naar uw apparatuur te kijken. Er is allerlei gereedschap om alles uit elkaar te halen of om te meten of een snoer defect is.
U kunt ook zelf achter de naaimachine aan de slag voor losse naadjes of een zoom.

Hebt u niks te repareren, het is altijd gezellig met de koffie van Arna.
Voor info kijk op repaircafe.org of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volgende Repair Café is op zaterdag 25 mei van 10-12.30 uur. Houdt u er rekening mee, dat sommige reparaties enige tijd in beslag nemen, dus kom op tijd.

Goesweb is een initiatief van SMWO en wordt mede mogelijk gemaakt door Bepos, TS Intermedia & M4J-IT