collageSHAK

Er werd uiteraard nog verder gebouwd aan de kastelen, sommigen waren nog niet helemaal “af”. In de tent werden allerlei creatieve dingen georganiseerd zoals tekenen en het maken van kettinkjes en armbandjes. Ja, ook werd er nog geschminkt.
Voor het middageten konden de kinderen zelf broodbakken in een “open oven”. Heel leuk om dat te doen.
Het programma na de middag was spectaculair en spannend bovendien.

Er werd door Ruben van Maaren een spannende demonstratie gegeven met roofvogels. Ruben vertelde over de vogels en hun gedrag, het leefgebied, verzorging en eventuele bedreigingen. Het was een unieke demonstratie: de vogels waren heel dichtbij en ook moest er bij tijd en wijle weggedoken worden tijdens de demonstratie. Vooral de demonstratie met de gier was spannend. Ergens op de steppe van Afrika lag een dode stinkende gnoe. Een mooie prooi voor de gier ……. Natuurlijk: er werd een vrijwilliger gevraagd om “lekker” op een kleedje te gaan liggen…….  De kinderen riepen in koor: Joke!! De gnoe (in Afrika noemen ze het een wildebeest) vond zo’n grote hap uiteraard verrukkelijk. Gelukkig liep de vreetpartij voor Joke goed af!
Na deze demonstratie en beantwoording van vragen gingen de kinderen per groep bij hun kasteel op de foto met een Amerikaanse zeearend. Indrukwekkend om zo’n vogel bijna in je nek de voelen.
De kinderen, leiding en toevallige voorbijgangers  vonden het geweldig! Een heel geslaagde dag werd afgesloten met wat fris en versnaperingen.
JVWCollage 1 2 web

Goesweb is een initiatief van SMWO en wordt mede mogelijk gemaakt door Bepos, TS Intermedia & M4J-IT