collageSHAK

Enige tijd geleden werd binnen de Seniorensoos de idee geopperd om een

toeristische autotocht te maken, dit had men in het verleden ook wel eens gedaan en was goed bevallen. De idee werd uitgewerkt en er was een keuze uit drie verschillende toeristische routes van ruim 200 km. Te weten;
1.    Een route over de Zeeuwse eilanden naar het Brabantse Drimmelen, met een rondvaart door het Nationaal Park De Biesbosch, met als afsluiting een drie-gangen keuzediner in Yerseke.
2.    De tweede route was via de Oesterdam, Sint Philipsland, Hellegatsplein naar Schouwen Duiveland met een bezoek aan het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk. Bij deze mooie tocht was een drie-gangen keuzelunch in Yerseke ingepland.
3.    De derde route was met een Bourgondische Asperge- en wijnproeverij inclusief lunch bij De Santspuy in Etten Leur.

Voor onze leden dus genoeg om te kiezen en dat deden ze dan ook. De meeste stemmen waren voor de route met rondvaart door de Biesbosch en op 12 juni jl. was het zo ver. Er waren 13 deelnemers en we vertrokken met 4 auto’s vanaf Grand Café Poelwijck om 9.30 uur. Voor diegenen die geen routeplanner hadden, waren nog routes geprint en we discussieerden even wie er voor zou rijden. Dit was al snel een uitgemaakte zaak, want een van de chauffeurs kon deze route blindelings rijden en zoals u zult begrijpen, daar maakten de andere chauffeurs dankbaar gebruik van. We hadden ruim de tijd om onderweg nog een koffiestop te maken en reden dus via Schouwen Duiveland, de Zuid Hollandse eilanden naar Willemstad, waar we dus koffie dronken bij Het Wapen van Willemstad. Na circa 45 minuten moesten we weer verder want de boottocht zou starten om 12.30 uur en de boot wacht helaas niet op laatkomers. We hebben toen blindelings een bijzonder mooie route gereden, die enigszins afweek van de geplande route.

Op een gegeven moment was het toch fijn dat we op tijd in Drimmelen aankwamen en van het mooie Park Biesbosch konden gaan genieten. Op de boot genoten we 2 uur van de mooie natuur en van koffie met gebak. Het is ook gezellig om zo gemoedelijk met elkaar bij te praten en zo kwamen we op het idee om op de terugweg nog ergens in de buurt van Steenbergen nog een koffie- en sanitaire stop te maken. Dit pakte toch iets anders, want in de buurt van Zevenbergen werkte het blindelings rijden niet meer zo precies en reden we via de snelweg terug naar Yerseke. Onze gids, die wij in de buurt van Breda kwijt raakten, zat inmiddels al met zijn groep binnen in Café Restaurant ’t Veerhuis in afwachting van reacties. Iedereen zag de humor hier wel van in en konden we gezellig aan ons diner beginnen.
Omdat hier met verse producten wordt gewerkt, hadden we vooraf onze keuzemenu’s doorgegeven. Een keuze uit vissoep of soep van de dag, een keuze uit 4 verschillende hoofdgerechten en als dessert Dame Blanche of Kaatje Mossel (met advocaat). Om ca 20.00 uur reden we ’s Heer Arendskerke weer binnen en met recht kunnen we zeggen, dat we een heel gezellige dag hebben gehad.

Onze volgende activiteit is onze jaarlijkse BBQ in de tuin bij Wim!
Voor het biljarten, kaarten en koersballen is er een vakantiestop voor de maanden juli en augustus en in de 1e week van september gaan al activiteiten weer beginnen.

Hebben we uw interesse gewekt over wat de Seniorensoos voor u kan betekenen en welke activiteiten wij organiseren? Kom gerust in het nieuwe seizoen eens kijken in het Heer Arendhuis op maandag- of donderdagmiddag bij de biljarters en kaarters, of op woensdagmiddag bij de koersballers!
Wij stellen dat zéér op prijs!

Voor meer informatie kunt u terecht bij Jo Noorland, activiteitenverzorgster Seniorensoos ’s-Heer Arendskerke, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

SeniorenSoos

Goesweb is een initiatief van SMWO en wordt mede mogelijk gemaakt door Bepos, TS Intermedia & M4J-IT