collageSHAK

Deze Koningsdag begon voor de jeugdigen op ons dorp met een

lawaaioptocht en mooi versierde fietsen of wagentjes. Er waren drie prijzen te winnen. De winnaars ontvingen hun prijs uit handen van wethouder Alssema. Wat was het weer een gezellige drukte bij het dorpsontbijt. Er waren nog meer vroege vogels dan voorgaande jaren. Een delegatie van de gemeente was ook aanwezig en mengde zich tussen de dorpsbewoners. Er was veel keuze uit lekkere broodjes. Zelfs de croissantjes werden gesponsord! Bedankt daarvoor.

Ondertussen werden lootjes verkocht, de prijzen konden ’s-middags afgehaald worden. Hopelijk had u prijs!
Na het dorpsontbijt stonden de springkussen klaar voor de jeugd, er werd gretig gebruik van gemaakt. Gelijkertijd werden de kleedjes uitgerold voor de verkoop van kleine spulletjes.
Brassband Exelsior speelde een aantal nummers. Vanwege het overlijden van één van hun actieve leden was het –begrijpelijk- een kort optreden.


’s-Middags werden de (kinder)spelen gehouden. Deelnemers aan de fietspuzzeltocht konden een leuke prijs winnen. Een ieder die meefietste had als ‘opdracht’ een leuke foto in de leveren. Een onafhankelijke commissie beoordeelde de – sommige heel creatieve- foto’s. Uiteindelijk was er één winnende foto met daaraan gekoppeld een leuke prijs.
Een favoriet onderdeel van de spelen was de Zeepkistenrace. Ook daar een winnaar. Als afsluiting van deze Koningsdag werd voor zowel de jeugd als voor de wat ouderen een stoelendans gehouden.

Deze succesvolle dag werd georganiseerd door de leden van de Oranjevereniging. Laten we hopen dat het volgend jaar weer net een zo leuke dag georganiseerd kan worden. Een aantal zeer ervaren leden van de Oranjevereniging stoppen er mee. Het zou mooi zijn dat zij door nieuwe mensen opgevolgd kunnen worden. Neem gerust eens contact op met één van de leden om te kijken wat er allemaal gebeuren moet voor Koningsdag. Wie weet is het iets voor u!
Dank aan iedereen die heeft bijgedragen aan deze traditionele dag. Een woord van dank ook aan onze trouwe sponsoren!

Collage 1 klein

Collage 2 klein

IMG 2784 Winnende foto web

 

Goesweb is een initiatief van SMWO en wordt mede mogelijk gemaakt door Bepos, TS Intermedia & M4J-IT