collageSHAK

Op 29 augustus is de Seniorensoos het nieuwe seizoen 2017-2018

begonnen met een leuke middagtocht voor haar leden en partners met de Zomerbus door Zuid-Beveland en een bezoek aan Tropical Zoo in Kwadendamme.

Het weer was voortreffelijk en er waren 20 deelnemers. De leeftijd varieerden van 69 t/m 92 jaar.
Dankzij de aankoop van de Zeelandpas kon men op een leuke manier met de Zomerbus een mooie tocht door een deel van het prachtige natuurgebied van Zuid Beveland maken, met als koffiestop de Tropical Zoo in Kwadendamme.

Er werd verzameld om 12.45 uur bij ’t Klokuus, waar de bus om 12.56 uur zou vertrekken. Na een tijdje wachten bleek dat de verwachte Oldtimerbus pech had en kwam er een vervangende bus. Bij navraag bleek dat de echte Zomerbus inmiddels gerepareerd was en er ook zo aan kwam. Met vertraging van ongeveer een half uur werd aan de route met de originele Hip-On Hip-Off-bus begonnen.
De route ging via Heinkenszand, langs de Zwaakse Weel naar Baarland waar enkele andere passagiers uitstapten en vervolgden de route via Hoedekenskerke naar de Tropical Zoo in Kwadendamme.  Hier was voor de groep gereserveerd.

Nadat iedereen de bus had verlaten, gingen men eerst van de koffie met appeltaart, ijs en slagroom genieten. Na het nuttigen van deze lekkernijen kon men in de Tropical Zoo de verscheidenheid van dieren en planten bekijken, waarbij een ieder de eigen interesse liet blijken. Door de warmte zijn enkele personen niet in de Zoo gegaan, maar bleven liever op het terras zitten.

Vanwege de eerdere vertraging was ook de vertrektijd uitgelopen en zou de Zomerbus omstreeks 16.45 uur weer voor rijden om de route te vervolgen. Maar alweer kwam overmacht om de hoek.
De Oldtimerbus was weer uitgevallen en werd weer een andere bus ingezet.
Door alle vertraging is de route ingekort en werd via ’s Gravenpolder, de Goese binnenstad naar de Vierlinden gereden, waar nog twee personen uitstapten.
De senioren zijn rond 17.30 uur weer gearriveerd bij ’t Klokuus.

Ondanks de pech met de Zomerbus heeft iedereen toch van deze mooie, zonnige  middag genoten en dit is dan ook zeker voor herhaling vatbaar.
Natuurlijk zijn er nog meer ideeën om met elkaar te doen, maar die moeten nog uitgewerkt worden.

Is je interesse gewekt wat de Seniorensoos voor je kan betekenen en welke activiteiten zij organiseren? Kom gerust eens kijken in het Heer Arendhuis op maandag- of donderdagmiddag bij de biljarters en kaarters, of op woensdagmiddag bij de koersballers!! Dit wordt zéér op prijs gesteld!

Senioren

Goesweb is een initiatief van SMWO en wordt mede mogelijk gemaakt door Bepos, TS Intermedia & M4J-IT