collageSHAK

Brassband Excelsior vond op maandagavond

10 juli een willig gehoor in Poelwijck. Allereerst kwamen de jonge muzikanten aan bod, daarbij gesteund door een aantal muzikanten uit de ‘grote’ band. Ze speelden een drietal stukken die goed in het gehoor lagen, onder andere ‘The Final Countdown’.

Het ritmische werk past heel goed bij de jeugd, vooral ook bij de jonge slagwerkers. Ze deden hun uiterste best om een aansprekende beat te leveren. Het is mooi om te zien hoe kinderen zich muzikaal kunnen ontwikkelen. Excelsior ziet het als één van zijn kerntaken om de jeugd uit ’s Heer Arendskerke te interesseren voor muziek.

Elk jaar krijgt een groep van de basisschool de gelegenheid om kennis te maken met muziekinstrumenten van de band. Sommige van deze kinderen blijven muziek maken, gaan op muziekles en krijgen een plekje in de band van de jeugd. Stapje voor stapje groeien ze zo verder.

Ze leren om samen te werken, naar elkaar te luisteren, zich te concentreren. En als dat dan lukt, zoals op in Poelwijck, zoals ook blijkt uit het applaus dat de leerlingen kregen, geeft dat een gevoel van voldoening. Je kunt trots zijn op je zelf als je zo muziek maakt. Vlak voor de pauze speelden de jeugdmuzikanten mee met de grote band.

Zo werd Excelsior een band met een grote bezetting en met een indrukwekkende sound. Het stuk ‘Admiral Spirit’ werd zo door jong en oud samen gespeeld. Eén van de bewoners van Poelwijck liet duidelijk horen hoe hij van de muziek genoot. Aan het eind van het optreden dankte hij de band zeer hartelijk. Het sprak hem ook aan dat mensen die de seniorenleeftijd al hebben bereikt met zo veel inzet hebben gespeeld.

Een belangrijke rol voor de band speelt de nieuwe dirigent René Nelis. Hij beschikt zelf over grote muzikale talenten, hij bereidt zich grondig voor op de repetities en dat is de te merken. Hij heeft ook het geduld, soms het engelengeduld, om met de jonge leerlingen te blijven omgaan. Excelsior heeft zo op een ontspannen manier het repetitieseizoen afgesloten. Eind augustus beginnen de repetities weer. Er wordt dan hard gestudeerd om op zaterdag 4 november tijdens het concours in Terneuzen goed voor de dag te komen.

DSC 8814web

DSC 8831web

DSC 8855web

Goesweb is een initiatief van SMWO en wordt mede mogelijk gemaakt door Bepos, TS Intermedia & M4J-IT