collageSHAK

Uitnodiging training omgaan met mensen met een dementie voor

vrijwilligers.
Het is zover, de scholing Omgaan met dementie voor Vrijwilligers is voor dit jaar weer gereed en aanmelden is mogelijk. Daarom gaat deze uitnodiging naar alle (nieuwe) vrijwilligers die werken met mensen met een dementie of daar interesse in hebben. Daarnaast geldt dit aanbod ook voor vrijwilligers die in de wijk werken via SMWO of bij een vrijwilligersorganisatie en te maken krijgen met mensen met een dementie.

De training wordt gegeven door een casemanager van de Zeeuwse Zorgschakels. Met hen werken we veel samen en krijgen we de doorverwijzingen als er behoefte is aan inzet van een vrijwilliger. Zij zijn de expert en hebben de regiefunctie op gebied van zorg en welzijn bij mensen die met dementie nog zelfstandig thuis wonen. We merken dat de vraag naar vrijwilligers, bij mensen met dementie die nog zelfstandig wonen, toeneemt.

Er is een training ontwikkeld speciaal voor vrijwilligers. Deelname is kosteloos, dat neemt SMWO voor haar rekening. Met deze laagdrempelige scholing kunnen we onze kennis onderling vergroten en krijgen jullie praktische handvatten bij gedrag van deze doelgroep. Nadruk ligt op praktische handvatten en delen van ervaring. Het kan best lastig kan zijn om op een bevredigende manier met deze mensen en hun specifieke behoefte om te gaan.

Voor wie is de training:
Alle zorgvrijwilligers die ingezet zijn bij mensen met dementie, maar ook als je dat niet bent én wel open staat om bij deze mensen ingezet te worden.

Wanneer:
donderdag 27 september, 4 en 11 oktober a.s .
Tijd
9.30 - 11.30 uur, er is mogelijkheid om aansluitend te lunchen.
Locatie:
SMWO, ‘s Heer Elsdorpweg 12, Goes, Vrijwilligerspunt Goes
Kosten:
geen – er is plek voor 12 vrijwilligers

Aanmelden als vrijwilliger in de wijk of een andere vrijwilligersorganisatie:
Graag aanmelden voor 21 augustus. Aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Deelname gaat op volgorde van binnenkomst. Vol=vol

Goesweb is een initiatief van SMWO en wordt mede mogelijk gemaakt door Bepos, TS Intermedia & M4J-IT